Kaedah perancang keluarga. Suntikan atau Implan

Salam..nak minta pendapat semua ttg kaedah perancang keluarga, mana lagi baik ye antara suntikan atau implan? Siapa2 yg dah ambil, blh share pngalaman?

7 Balas

sy ambik suntikan bulan 3 haritu..lps ambik tu sebulan tk dtg period bulan kedua tu dtg period setitis dua je...akk sy bekas nurse dia kata bnyak kesan sampingan untk suntikan, tulang boleh reput period tk teratus bnyak lg..jdi sy stop ambik suntikan and tk mkn apa² cuma ambil langkah brjaga jaga je wktu brsama husb

3y ago

seriously ?? takutnyaa . nk makan pil tanak dah . nk rancang sndiri pun tak berani .. takan nk imlpan kot . dilemaaa😭😭

Suntikan dan implan guna ubat yg sama sis. Cuma kaedah ja berbeza. Sy nk cuba implan tp nurse ckp klau xsrasi cth skit kpla trlmpau kna buang rugi ja. Jd try dulu depo. Klau srasi go on ja dgn implan. Depo ni mcm mini implan. Klau sis sudi bolei bca kt wall sy pglman sy ccuk implan. 😊

4y ago

Ok. Dah baca sis..thanks for sharing😍.

Ikut kesesuaian jugak sis. Xsemua org sesuai dgn sesuatu kaedah perancang tu. Start dgn yg murah dlu. Implan tu mahal. Kang xsesuai kne buang dh rugi kt situ

4y ago

Welcome

sy ambil implanon sis.skali psng utk 3 thn.so far sy x period je.no problem jg la..rs mcm biasa je.

doc bgi sya 3 pilih tapi sya Tak amik semua😅

Sy ambl injection depo

suntikan