Kaedah perancang keluarga. Suntikan atau Implan

Salam..nak minta pendapat semua ttg kaedah perancang keluarga, mana lagi baik ye antara suntikan atau implan? Siapa2 yg dah ambil, blh share pngalaman?

7 Balas

sy ambik suntikan bulan 3 haritu..lps ambik tu sebulan tk dtg period bulan kedua tu dtg period setitis dua je...akk sy bekas nurse dia kata bnyak kesan sampingan untk suntikan, tulang boleh reput period tk teratus bnyak lg..jdi sy stop ambik suntikan and tk mkn apa² cuma ambil langkah brjaga jaga je wktu brsama husb

3y ago

seriously ?? takutnyaa . nk makan pil tanak dah . nk rancang sndiri pun tak berani .. takan nk imlpan kot . dilemaaa😭😭