Keperluan anak pertama

Salam..inshaAllah saya dijangka bersalin bulan mei nanti, anak pertama..boleh x kawan2 share keperluan utama yg sy perlu beli & waktu yg sesuai untuk membeli barangan tersebut...terima kasih semua?

7 Balas

Car Seat plg penting sis, yg lain2 blh beli sikit demi sedikit. Kalau nk beli sekaligus pun boleh. Mcm saya,su prepare dr awal sikit2.. sbb nk beli sekali semua, takut x termampu 😅 so bulan ni beli tilam beli, bulan depan beli steriliser, bulan lg satu baju.. gitu lahh 😅

Beli barang utk pantang awak dulu kalau xtahu nk beli barang baby.. Mksd saya cm barang2 dlm pantang cm krim2 minyak panas sume tu.. T ansur2 barang baby plak

Mase xtau gender da beli stroller, brg2 ibu, bantal baby sume... Da tau gender br pulun beli bj n lain2.. Sy sampai 2x scan detail nk confirm gender... Huhu

Hrp list ni dpt mmbntu sis..😉emm...bju newborn jgn bli byk sgt tw..sbb bby cpt mmbsr nti..jd bykkn bju size bsr dr nb..

sy msk 6ln dh start beli cket2.. klu beli byk2 trs, rase sgt duet kuar byk..

Ada duit dh boleh start beli. Boleh beli sikit2. Brg hospital utamakan dlu.

Saya beli je slowly start awal mengandung. Baju dgn pampers wajib