Bila perlu beli barang bayi?

Waktu bila sesuai untuk beli barang keperluan bayi? Sy baru mengandung anak pertama..#firstbaby

10 Balas

Ikut dgn puan shj nk start beli bila.. Lg2 anak sulung, byk perlu beli/topup. Beli pelan2. Mcm sy, anak sulung sy excited so dlm 4-5months sy dh beli even tho byk suara latar bercakap mcm2. Dlm 5-6m mengandung sy dh siap susun brg labor room. Rupa2nya Allah buat sy excited beli awal sebab 32 weeks sy dh bersalin anak sulung sy 🌹 Ikut kata hati si ibu shj bg sy. Dan bajet masing2 🌷🌺

2y ago

sama la kita ..

Bila2 pun boleh. Beli sikit2 dulu pun tak pa. Macam saya dah tau badan takkan larat kalau nak shopping hujung2 sbb ada masalah sakit belakang. Nanti makin besar makin tak larat nk jalan sana sini. So awl2 tu dalam 4 bulan dah start beli barang skit2.

Ikut pd sendiri2 sis, sy dlu anak pertama ngndung bru 4 bulan dh beli skit2 smpai bersalin .. skrng anak kedua bulan dpn nk bersalin bulan ni bru beli😬 .. xpe awal2 ni exited kan nk tgk2 brg baby beli skit2 dlu pun xpe

Bila2 pun boleh ikut kemampuan dan keselesaan. Mcm saya rancang nk beli hujung bln Jan/awal bln Feb. Dah masuk 6 bln. Due date nnt musim raya. So, bajet masa, bajet sale, bajet wang diambil kira. 🥰

2y ago

@Pamela 🥰💐

Saya dah start membeli start dh masuk 2nd trimester.. sbb nk susun financial.. boleh je start beli bila bila masa.. jgn ikut pocket org, ikut pocket kita aje 😄

Boleh je beli sikit sikit start dari 27w. Baju newborn jgn beli banyak sbb baby cepat membesar. Cukup dlm 3-5 pasang. Nanti baby dh keluar, boleh beli yg saiz besar.

Saya beli masa masuk trimester ke 3 beli sikit2 jer..kalau bju beli dalam 6 psg jer..sbb bby cepat besr..tak sampai sebulan dan tak muat bju newborn.

Saya start beli time dh masuk 6bulan preggy. Beli sikit2. Tapi awal2 pregnant dh simpan duit siap2 dh

saya beli start 5bulan,time suami gaji beli sikit2 tiap bulan.sebab sy tak kerja..

bila2 pun xpa