baby meniarap

Salam..bantu saya baby saya dah 7+ month,lgi seminggu nak masuk 8month tpi still xboleh meniarap sendiri,jika kita bantu untuk tiarapkan baby,means tolak badan dia separuh,kdg dia tolak untuk tiarap,jika bjya tiarap baby xboleh untuk baring sendiri semula.seawal usia baby 3bulan sy da prctise buat tummy time..sy risau..bulan 11 ni nurse nak tgk baby dah boleh duduk sndiri..sebab skg dgn bantuan sy,baby da boleh duduk tegak

1 Balas

puan buat je mcmtu .in shaa Allah nti bby lelm nti dia akn biasa..mcm sy dlu letak bantal dkt blkng bby ms nk ajar dia duduk lm2 nti dia perlahan lahan try duduk sndri..kekdg dorg take time..or puan try search dkt utube ada teknik nk ajar anak mcm ne nk meniarap..merangkak..n duduk.. sy pun dlu belajar dari sana utk praktiskan pada ank 😉✌mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms