Kepala baby susah nak tegak

Hello mommy baby sy dah 5bulan tpi blm pandai tiarap lagi lps Tuu KLu kepala dia susah dia mah tegak kan Boleh kata kn masih lembut KLu ajar dia tiarap mesti kjp” dia angkat kepala lps tu tunduk balik ada cara tak untuk supaya kepala baby tegak bilah duduk kn dia atau berdiri kan dia kepala dia boleh tegak

5 Balas

Mungkin perkembangan dia agak lambat kat situ, tapi takpa. Teruskan buat tummy time untuk kuatkan muscle leher dia. Buat sekerap boleh. Sekejap2 pun takpa tummy time tu. Waktu kita baring pun, boleh letak dia atas dada. Dia akan try juga angkat kepala, lama2 nanti dia pandai. Boleh start 3 minit dulu. Lepastu esoknya 5 minit macam tu. Dalam sehari buat tummy time banyak kali. All the best mommy!

sama. baby saya pun dah nak masuk 5 bulan kepala leher belum sturdy and masa buat tummy time pun sama macam anak puan sekejap je angkat kepala then tak nak dah. Saya kerapkan buat tummy time. bagi dia sensory play masa tummy time. mummy pun tiarap dgn baby main Sama²

hmmm takpa train je dia masa tummy time👌 insya allah❤️ lama lama ok la tu.. tetapi sekiranya masih tiada perubahan sis minta pendapat doctor ok👌... don't give up.. ❤️🌹

Kerapkan buat tummy time. Minimum 2 minit tummy time walaupun dia tak suka

Sama jugak 🥺