Baby 6 bulan lebih tak nak meniarap

#mommyrisau Baby da masuk 6 bulan lebih... Tp da pandai mengiring... Cuma bila nk meniarap tu, dia mcm berat badan... Bila kita tiarapkn... Dia mcm lemas, xboleh lama... Risau jga normal ke mcm tu... Tp bby da pandai nak blja duduk sndri... Kadang kita lps, dia blja nk imbang badan sndri... Dlm walker pon.. Laju j kaki dia...btw berat bby da 8 kilo...

2 Balas

Berat baby kita sama 6 bulan haha..Banyakkn tummy time..saya ajar dia cara meniarap ikut vedio sheikh muszaphar.. now dia dh pandai dan kuat utk pusingkan bdn nak meniarap dan dh mula merangkak tp xbetul lg cara merangkak dia tu.. sis kena elak dulu guna walker sbb dia kena bayakkan aktiviti kuat kan otot dia, bg dia explore cara dia nk kuat otot.. Baby kita bdn sedapp tu dia kena usaha lebih 🤭🤭🤭

kerapkan tummy time. seeloknya jgn skip sb tummy time tu penti g untuk kuatkan otot bayi