stress dgn orang sekeliling

Salam...anak saya baru sebulan lebih Baby biasa la kalau nagis...mentua saya ckp baby xkenyang...padahal dah bf smpai temuak n baby luah puting bila disuap....mentua asyik sebut dia lapar n nak bg baby makan biskut...sy memang xbagi...tapi dia asyik provoke n rimas bila anak saya asyik merengek....bg saya itu biasa...baby merengek bukan sebab LAPAR saja...

16 Balas

Sya dlu pun mcm tu, kdng bukn nak melwak atau tolak nasihat org tua . Normal baby menangis kne cek pampers dia kdng baby bru lahir ni dia nak serasi kan diri . Kita bagi ank mnm susu kita jga sdri jadi kita tahu anak lapar atau knyng .

4y ago

Betol sis...diorang punya petua lain macam...Kira kalau bg mkn tu baby terus senyap sebab kenyang...mengarut ja...nak pantang dgn Aman Pon xboleh...org sekeliling suka bg stress😣