31weeks : 1.7kg

Salam, normal ke kalau pregnant 31week 1.7kg? Sy rasa stress pula bila mentua sy asyik ulang cakap kenapa baby kecil & tak 2kg lagi 😅 #firstmom

9 Balas

Normal tu sis . Abaikan mertua awk . Nnti awk stress .. 2kg pon kdg2 akn jdi effect trlalu besa . So abaikan shj . If dr kte oky n normal . So sis relax je . Jgn trlalu byk dgr kte org . Nnti kite sndri rsau dan byk fkir . Kalo trlalu byk brfkir atau stress . Akn jdi effect x elok kt bby . Sis doa byk2 je ye

Dh okey dh tu 31w 1.7kg..sy dlu 34w bru 1.8kg and kna induce sbb bby kecik.. last ii bby mninggal sbb lemas … kira ok dh tu .. org ii tua mmg serba xkna .. smua nk smpurna nk ikut mcm dia zman dlu ii

2y ago

❤️❤️❤️

saya 31w baby 1.8kg je sis,,dktor tak kata apa pun,kalau tak normal rasanya doktor dah bising,saya pun risau juga mula2 tp bila baca2 pengalaman org kat TAP ni lega la sikit

abaikan je komen mertua tu.dia bkn doktor nk byk sgt komen itu ini.biar la org nk ckp ape.as long as baby sihat..

dengar boleh..simpan dlm diri jangan..hahahaha..melainkan mertua sis tu doc sakit puan 🤭stress nnti sis

Kalau doc kata ok normal so ok lh jgn peduli sgt org kata nnti mommy yg stress 🥺

sy 32weeks bby 1.8kg ..normal sis doc xde cakap apa² ...

Normal awak. Kalau 2kg besar pulak baru 31weeks.

normal rasanya sbb sy 31 week baru 1.2kg je