Kesihatan

As-salam..anak perempuan saya selalu saja garu-garu kulitnya. Sensitif, apa penawarnya?

10 Balas

Waalaikumussalam, better jumpa doktor. Sebab takut alergik atau eczema. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻

Kena kerap tukar lampin. Cuba sapu guna ubat habbatussauda' insyaAllah berkesan utk jenis kulit yg sensitif.

Rujuk doc..ade gak mngkin sbb bab kbersihan @ xserasi ngn produk cm bedak..gel mandian @ pmakanan..

Kadang2 sbb sabun xsesuai. Cari sabun mandi yg utk moisture, selalu pkaikan losyen

alergik ? elakkn mkn mknan yg buat kulitny gatal.. pastikn ruma bersih xda habuk

cuba buat spring cleaning...bersihkan rumah. maybe dia ada alahan

ltk mnyak kayu putih or alkohol

Maybe allergic to something?

Use balm to protect skin

Rujuk doktor