tlg sy

salam..akk2,,maafkn sy mintk pndpt tntg hal pribadi sy kt dlm sini..sbb sy tau sini ramai wanita2,ibu,yg mungkin pnh mngalami situasi mcm sy...kalau akk2 kt tmpt sy apa akk akn buat kalau rumahtngga akk digangu org ketiga..sy bru kwin 6bulan,,tiba sminggu lepas ada wsp dari prmpuan cakap nk kt suami sy dn akn dptkn dgn apa cara sekalipun..dia nk kwin dgn suami sy dn tk kisah tntg kehancuran rumhtngga org lain..suami sy dilema dn dh block no prmpuan tu...and prmpuan tu exgf dia dulu thun2011,,drg kwan pun tk lama...pagi ni sy suh suami buat report polis..sbb dia cakap sngup buat apa saja asalkn suami sy kwin dgn dia..ada pndapat tk akk2 sume..sy tkde kekuatan nk lawan org mcm tuu sngt pntingkn dri sndri dn dia permpuan brani,dia lata bole mati jugak pasal suami sy..pls kak mintk pndapat

4 Balas

wslm pertama buat report polis, kedua cari mn2 ustaz pagar kawasan rumah.. sbab takut kalau dia nk buat cara kasar pulak kan.. ke tiga jgn lupa solat dan bdoa semoga hubungan sentiasa terpelihara.. tukar lh no fon baru.. sekadar pandangan maaf kalau tersilap..

Moga dipermudahkan urusan sis. Report polis yea. Org cm ni jgn bg muka. Suami sis pun jgn layan dia. Kalau layan dia ingt ada feedback dr suami sis.

4y ago

amin..sy dn suami dh tukar no pagi ni..utk langkah permulaa...ptg ni sy teman suami buat report..kalau masih ada gnguan..sy bawak kes ni ke pejbt agama....sy kuat sbb sy tau suami perlukn sy utk cri jln selesaikn hal ni..

Kalau dia ganggu lagi buat report di balai polis dan buat aduan di pejabat agama... Sekarang dah ada undang2 untuk orang ketiga...

4y ago

amin

exgf dia tu mungkin mental....