Buasir di minggu 39

Salam untuk semua. Adakah menjadi masalah jadi buasir di minggu 39 sekiranya bersalin secara normal. Terima kasih

1 Balas

Ikut size buasir ibu, kalau terlalu besar most probably doctor akan suggest utk czer untuk mengelakkan pendarahan yg banyak. Kalau size buasir kecil, then kemungkinan ada peluang untuk bersalin secara vaginal. Tapi ibu kena consult dgn doctor pakar OG dulu sbb doctor kena check ibu and keadaan buasir ibu untuk tentukan cara delivery.