HB LOW

Salam tahu tak macam Mana nak naikkn hb selain Dr mkn ubt hospital?sye Ade tallesmia minor.hb Saya hrtu 10.6.kata kalau 12 yg normal.ke macam mana

1 Balas

11 ke atas normal dah. itu yg nurse bgtau sy. amal kan makan sayur ckup, makan makann yg tinggi zat besi. cntoh daging2 hati ayam. Tp sy x makan daging dan ayam pun.. sbb xleh terima makann tu sejak prggy ni. sy amalkan makan buah delima, minum air bnyk.. makan sayuran dan buah2han.

5y ago

Tula syaa on xmakan dgg😅.ok terima kasih ya