7 week pregnant- scan nampak kantung

Salam, tadi saya pegi scan. Doktor kata hanya nampak kantong jer. Compare dgn last 2 week, kantong tu semakin membesar... So kena tunggu lagi 2 minggu. Mmg biasa camni ke? 7 minggu scan nampak kantung jer..

13 Balas

Saya pun sama nampak kantung jE besar tapi janin atau heartbeat tak nampak, dulu ke dua2 anak saya 6 week 3day dah nampak , baby kali ini belum nampak lg

3y ago

Dah , masa scan baby 8 weeks dah nampak heart beat dan janin ,sekarang dah dekat 15 😁

sama sis. mggu lps saya scan 7weeks n nmpak kantung je. smoga bby kta mmbesar dgn sihat sis. next week dh scan nk buat buku pink.harap2 nmpak janin n dpt dgr heartbeat.aamiinn

Salam.., nak tanya.. siapa pernah alami scan pertama guna transvaginal nampak kantung and baby time ni 5week, tapi bila scan mase 8week guna scan biasa nampak kantung sahaja...

1y ago

Tvs mmg lagi clear dari scan biasa

Sama..saya pon scan 7weeks++ just nampak kantung je..doc suruh repeat lagi after 2minggu..semoga boleh nmpk bby n heartbeat nanti..

7w nmpk kntung.. 9w keatas dah boleh nmpk janin dan dengar heartbeat.. stiap org xsama wktu dia.. kne ambil kira ketebalan perut jg.

sy br msk 7 week...gi scan td xnampk kantung n janin😭tpi darag usg 2100..adkah masalah kandungan sy??

Saya haritu scan kat swasta..baru 7 w..dh nmpk dengupan jantung tp blm jdi janin..msh ada kantung

Better scan 11week ke atas la.. Sbb 9week mmg kecil sgt tak nmpk..

Normal sis. Nanti boleh nampak pulak janin + heartbeat.

sme la kite...hmm harap baby ok