7 week pregnant- scan nampak kantung

Salam, tadi saya pegi scan. Doktor kata hanya nampak kantong jer. Compare dgn last 2 week, kantong tu semakin membesar... So kena tunggu lagi 2 minggu. Mmg biasa camni ke? 7 minggu scan nampak kantung jer..

11 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sama sis. mggu lps saya scan 7weeks n nmpak kantung je. smoga bby kta mmbesar dgn sihat sis. next week dh scan nk buat buku pink.harap2 nmpak janin n dpt dgr heartbeat.aamiinn

Saya pun sama nampak kantung jE besar tapi janin atau heartbeat tak nampak, dulu ke dua2 anak saya 6 week 3day dah nampak , baby kali ini belum nampak lg

1y ago

Dah , masa scan baby 8 weeks dah nampak heart beat dan janin ,sekarang dah dekat 15 😁

Sama..saya pon scan 7weeks++ just nampak kantung je..doc suruh repeat lagi after 2minggu..semoga boleh nmpk bby n heartbeat nanti..

7w nmpk kntung.. 9w keatas dah boleh nmpk janin dan dengar heartbeat.. stiap org xsama wktu dia.. kne ambil kira ketebalan perut jg.

Baca lagi

sy br msk 7 week...gi scan td xnampk kantung n janin😭tpi darag usg 2100..adkah masalah kandungan sy??

Saya haritu scan kat swasta..baru 7 w..dh nmpk dengupan jantung tp blm jdi janin..msh ada kantung

Better scan 11week ke atas la.. Sbb 9week mmg kecil sgt tak nmpk..

Normal sis. Nanti boleh nampak pulak janin + heartbeat.

sme la kite...hmm harap baby ok

Sis dah nampak baby ke?