gugur

salam. sya stress dgn kndungan skrng. sya x mkn ape2 vit. sya stress ngn mulut2 org. ank first 10bulan. sya ngndung 5bulan. sya amik dh perancang. tpi ttap ngndung. org slahkn sya. sbb x pndai rmcng. gatal sgt katanya. nnti ank first terabai lh. suami slalu jdik tmpat sya marah. kdang sya brdri kt dpur. pgang pisau. nk tikam. suami smpai nyorokkn smua bnda tajam. suami support je sya. cuma sya stress dgn rakan skerja. bila sya mngeluh pnat . dyorg kata blum sarat lgi. nnti ade 2 ank lgi pnat. sya sedih lh. adekah sya meroyan. sya tkut bawak smpai beranak meroyan ni. sya tkut ank pon stress. sya xleh kawal.

76 Balas

Kenapa nak dengar kata orang? Kita hidup untuk Allah bukan untuk Manusia. Yang bagi rezeki Allah, bukan Manusia lain. Yang susah sakit sendiri kita, bukan Manusia lain. Jadi kenapa kita nak kena dengar kata orang? Lagi awak stress, lagi suka "manusia" tu. Kita stress sbb mulut manusia, kita tanggung rasa sakit sendirian. Sentiasa pahatkan dalam fikiran, Aku hidup kerana Allah untuk Allah, Dia yang ciptakan Aku. Istighfar banyak² ye sis. Waktu waktu ini juga syaitan suka datang mengganggu. Biarkan aja lah mulut manusia² itu. Kelak nt kata² mereka juga akan diperhitungkan. Just live your life. Happy with Husband and anak. anak dalam kandungan juga REZEKI dariNya. Sedangkan Husband sis sendiri support sis, jadi apa nak dihiraukan. Sebab keluarga support kita. Orang luar tahu mengata tapi tak membantu dr segi apa pun. Doa sahaja yg baik² . Moga Allah permudahkan urusan sis ❤