gugur

salam. sya stress dgn kndungan skrng. sya x mkn ape2 vit. sya stress ngn mulut2 org. ank first 10bulan. sya ngndung 5bulan. sya amik dh perancang. tpi ttap ngndung. org slahkn sya. sbb x pndai rmcng. gatal sgt katanya. nnti ank first terabai lh. suami slalu jdik tmpat sya marah. kdang sya brdri kt dpur. pgang pisau. nk tikam. suami smpai nyorokkn smua bnda tajam. suami support je sya. cuma sya stress dgn rakan skerja. bila sya mngeluh pnat . dyorg kata blum sarat lgi. nnti ade 2 ank lgi pnat. sya sedih lh. adekah sya meroyan. sya tkut bawak smpai beranak meroyan ni. sya tkut ank pon stress. sya xleh kawal.

76 Balas

Mohon abaikn mulut org & tertegas.. Sy ni ckp telus ja jd org pn x berani kata lebih.. Dr situ sis da tahu mereka2 tu bkn kwn.. Lebih baik sis fokus kt org yg support sis, drpd sis nk lempar semua stress kt dia.. Sy pn tgh mengandung 5 bln skrg, dgn 2 anak lelaki yg aktif lasak, mmg penat sis.. Anak kn rezeki so tenang2 ja, gi spa ke buat apa2 kesukaan sis.. X berbaloi stress ms mengandung, baby pn jd stress nt..

Sabar sis.. Jangan ada niat nak gugurkan baby.. Kawan saya, anak sulung 5 bulan dah pregnant yg second.. Rezeki Allah kasi tu.. Saya sendiri pon anak jarak dekat.. Dhla first czer.. Nsib baik sec dapat normal.. InshaAllah dipermudahkan sgala urusan sis.. Bnykkan berdoa dan sntiasa happy kan diri.. Syg diri sdri dulu.. Jgn pk org.. Org xprnh tlg kita bila kita ssah.. Kita kena tlg diri kita sdri..

Jangan stres sis kesian dkt anak, anak dalam kandungan tu kan pemberian Allah dan rezeki... Ketepikan segala apa yang orang cakap jangan pedulikan dia org... Orang dulu² x ada masalah pun sis ada yang kembar tahun lagi tau jadi sentiasa positif ... Banyak² akan berdoa dan zikir supaya hati tenang dan tak terbawak2

Abaikn mulut org, tu namanye rezeki allah nk bg.sy ni msih trtnggu2 zuriat 4thun dah.sabar ye sis bila dngar je org ckp mcm tu sis ckp je Alhamdulillah rezeki allah nk bagi kita merancang tp allah yg lebih tahu ap yg trbaik.semua ni kuasa allah bkn manusia yg tntukn hmm biar sedar sikit org yg down kn sis tu..

Elakkan negative vibes...mampus la kalau dok dengaq ckp org....gatai ka apa ka..dah Allah nak bagi rezeki...Kita terima saja....Yang dok kata tu senang la...sebab xkena Kat batang hidung depa....ignore ja sis....n bnyakkan beristifar....anak sulung 10bulan nnty Masa dia dpt Adik umur dia dah setahun lebih....

Normal sis . Mulut manusia , dah nama manusia , takde la manis sangat ayat dorang , bila tak memgandung , dikecam teruk , bila mengandung dekat2 dikecam . Ape dorang nak ? Semua benda salah . Abaikan je la . Tapi betul gak , bukan saya yang kena memang saya tak rasa , nasihat saya , sabar . Kesian baby sis .

Tgh muda tgh sihat tgh larat..dah allah bgi rezeki terima jela..setiap anak ade rezeki masing2..bkn smua org blh rase nikmatnye berbadan dua..bersyukurlah suami masih syg dan sentiasa ade bersama..nk ekot ckp org smpai mati bru diam mulutnye..positifkan diri engt Allah..Allah sentiasa ada..

Jangan la fikir macam tu sis. Sy yg takde anak nie teringin nak ada anak tau. Rezeki Allah tu sis. Buat ape nak fikir apa yg org pertikai. Yg mengandung sis,yg jaga makan pakai anak2 sis. Jangan la fikir bukan2 kesian dekat anak n husband sis nanti. Ishtifar byk2 sis. Ingat Allah.

hai smua. sya ibu yg post mngenai ini. alhamdulillah sya semakin smngat. sya dh buat detail scan. its a boy. hihihi. ank sulung girl. alhamdulillah spsg . kndungn normal dn baik2 shaja. trima kasih atas sokongan semua

banyakkan istighfar.. ingat allah s.w.t ❤️ dekatkan diri dengan allah s.w.t tak perlu nak hiraukan kata orang. janji kita jaga diri & baby. orang lain yg belum dapat anak, teringin nak anak sangat.. puan dah ada, sila lah hargai.. always think positive ye.. ❤️ u