baby 9bulan

salam sy nk tny klau ad ibu2 yg brgalaman. sy first mom. sy nk tny normal ke baby 9bulan blm boleh merangkak nd duduk atau sbb bdn dia semagat buat di a susah nk pusing? betul ke ad baby yg terus berdiri?? tp bile baringkn dia nmpk bdn dia ad cuba nk bngun..lpstu bile sy bg mainan dia tk nk genggam, dia cuma suka masuk kn tgn je dlm mulut. bile buka carton ke apa dia tgk kjp je, tknk tgk lama2..risau kdg2 hmm sy pena bgtha bgthu doc tp doc ckp kene tnggu dia 2tahun bru boleh tahu normal ke tk😔 maaf klau terabur..sy tkd pngalaman sblm ni, bile tgk ank membesar perkembangan dia tk sama dgn baby lain risau..

1 Balas

Perkembangan anak2 berbeza awak. Awak boleh banyakkan buat activity yang sesuai mengikut umur dan yang boleh galakkan dia buat semua tu. Kena banyak tunjuk secara konsisten. Jangan overthinking 💪🏻