Baby kerap bangun malam

Hi momies, Normal ke ya baby umo 2 buln kerap bngun malam ?? Ank sy slalu tbngun utk susu 3,4 kli kadang lbih, dia tdo slalu pd pkol 9mlm . Ad yg kata sbb baby tk knyang myusu, btol ke ? Bdn sy jadi letih dn sakit bdn bile dia kerp bngun.

2 Balas

Normal. Anak sy smp 7 bulan, x prnh bgn mlm minta susu. Sy yg kna bgnkan dia minum susu. Org ckp baby yg minum susu formula, dia lebih kenyang. Maybe psl tu kut. Tp dia dr lahir lg sy mmg ada schedule utk dia minum. Bkn ikut demand. So dia x prnh berlapar.

normal..ank sya skrg dah nak masuk 7 bulan pun bangun 2,3 kali..siang dia banyak minum susu formula dari susu badan.bila mlm full susu badan sya tak bangun buat susu formula pun malas nak bangun🤭..sebab dia minum 2x susu badan and susu formula