Cara kiraan tendangan bayi

Salam hi ! Sy nk tny cara kira tendangan bayi setiap brp minit or stiap brp jam?

2 Balas

Bermula 9 pagi hingga 9 malam . Satu jam mungkin akan ada satu atau dua kali gerakan , 20-30 minit atau 40 minit . Contohnya pukul 9 pagi baby tendang , then 9.30 atau 9.45 tendang itu dah dua kali . Sis boleh makan manis , sejuk , usapan perut untuk 10 gerakan . Selalunya waktu petang akan lengkap gerakan baby . If tak cukup 12 jam 10 gerakan segera ke hospital ya .

Patut nurse dh ajar klu dh kena kira. 9am-9pm 10x. Tendang byk kali dlm 30mnit kira 1x.