Kira tendang bayi

Hi mommies nak tanya , boleh explain tak mcm mana cara kira tendangan bayi , sy dah 28 weeks

4 Balas

Kira kick baby dr pkul 9am-9pm.. mest 10 kali kick yg kuat.. katekan baby kick kuat then ade pergerakan lepas kick tu.. yg kick kuat tu je dikira 1 pergerakan.. yg pergerakan lepas kick kuat tu xdikire.. then lepas 10 minit baby diam katekan baby kick kuat lg dikire pergerakan ke2 plak.. cmtu.. besenye xsmpai pkul 9mlm pn.. tghri tu dh cukup 10’kicks. Sis blh ase kick yg kuat tu.. yg tu yg dikire.. cmtu je

11mo ago

Kick yg kuat tu mcm bila smpai mommy rase terkejut mcm tu..at least antara satu kick ke kick yg lain ade gap dlm 20-30minit mcm tu,mommy bole consider tu sbg pergerakan & tanda dlm buku

start 9am-9pm. stiap rasa tendang, siku baby tu kira move dari baby. tapi kalo baby sedu or mngeras tu bukan move bby. contoh pukul 9.30am de rasa kaki tendang tu kira move 1st. then pkul 10.15am rasa lagi baby mnyiku tu kira move ke2. kira la smpai ckup 10move.

11mo ago

sis gap 30min. tu la kalo saya la. kalo sis nak cptkan lagi 10min pon ok. jd lepas 10min contoh de gerak lg kira move ke 10min lg move 3 cmtu

Kalau gap tendang tu dalam masa 2 jam kira normal ke ?

11mo ago

As long ckup 10x dlm masa 12jam,ia dikira normal..Kalau mommy rse baby x kick dlm mse sejam..mommy bole pegang abdomen,ckp dgn bby/gosok perut n rasai pergerakan die..