cara nak kira gerakan bayi

Assalam sy nk tnya..bagaimana cara kira tendangan bayi yang benar ya..adakah berselang beberapa minit ia bergerak dikira tendangan berlainan ke tggu sejam lg..?✌

2 Balas

Mcm sy nurse mtk selang 30min baru dikira gerakan yg setwrusnya. Nurse yg assist my fren di KK lain pulak, katanya selang 15min. Tp msti dlm tempohnya (8am-8pm @ 9am-9pn).

4y ago

Berlainan kn..apa pn tq sis sbb tnjuk ajar..😉😉

depend dgn kk sis ..kk tmpt sy, even gerakkn 3 4 kli dlm 1jam, ttp dkira 1x gerakan

4y ago

Oo yeke sis..ok sis tq ya..nti sy tnya kt kk tu sbb msa klinik hari tu nurse xgtaw cra cma sruh je mula kira da ktanya..😊