iron tablet

Salam hi sy nk tanye kalau mkn ubat iron tablet memang ada rase sakit kepala ke??

13 Balas

Hai, kalau saya makan zincofer yang klinik bagi akan rasa mual dan akan muntah, walaupun dah gap 2 jam untuk pastikan perut betul betul kosong . Now doktor suggest untuk beli ubat iberet di pharmacy supaya dapat kekalkan tahap Hb dalam badan.. mungkin sis buleh try..

Waalaikumussalam, betul tu sis. Bila saya makan, dari elok rasa sihat tiba2 rasa pening, rasa nak muntah. Tapi saya makan jugak. Lama2 dah tak rasa macam tu, dah lali.

Wasalam . Sy pun sama mcm sis . Sy inform dgn doc n doc suruh tukar iberet semula beli kat farmasi . Sbb sy makan iberet dulu sblm ubat kk .

Waalaikumsalam sis..ya saya mengalaminya.. Jadi doctor sarankan saya tukar ke pil lain kena beli kt pharmacy.. Saya skrg makan yg Maltofer

Sy makan iron tablet ok je. Skrg dah tukar zincofer, pun ok jugak. Takde pening & muntah.

Walaikumsalam sis.. Itu memang effect ubat iron tu.. Tapi klu xtahan try tukar.

Patutlah semenjak makan ubat iron ni sakit kepala je setiap pagi😔

nk muntah ..xbleh telan ...beli ubt tmbh darah kt famasi ok

Sy boleh makan, nurse suruh makan pagi masa perut kosong

Ada orang bila makan okay je, ada orang tak boleh