HB LOW MINGGU 20

Salam. Sy nak tnye ada x mcm sy, hb turun 10.6 masa check up mggu 20. Nurse ckp jarang org kandungan pertama, mggu 20 hb dh start turun. Risau pula. Apa tips nak naikkan hb ya..setakat ni nurse prescribe makan iron 2 biji. Sblm ni sebiji je..

7 Balas

selain tips makanan.. masa amik iron, selangkn bbrpa 6 ke 7 jam sblm mkn atau minum apa2 yg ada calcium.. sbb bdn xdpt serap iron dgn baik bila ada mkn atau minum yg ada calcium