czer

Salam... Sy nak bertanya sikit... Ibu yg salin czer Ada apply apa apa cream X utk luka Cepat sembuh... Boleh X share dgn sy

12 Balas

x letak apa2.. biar je nanti luka baik sendiri. mkn byk oren sunkist.. time saya x ambik pun ikan or pati haruan as advice by my doctor. Takut luka dalam x baik lagi.

sy pun ltak apa2...just lpas mndi lap bgi kring n dduk dpn kipas utk double keringkan.dlam 2 mnit. heheh....sbb kadang2 air celah kulit xoerasan ada lgi...

xperlu pun pakai ape2. just mandi mcm biasa dan dap2 dgn kain bersih je kat kwsn luka tu bg sentiasa kering. boleh amalkan mkn buah oren jugak

klu bole mse mndi jgn kenakn air pd luke...lg ssh nk kering..wrap bgian ceaser tu gn plastik wraping..thts my opinion besides my experience

X perlu sapu ape2 krim. Cuma kena jaga tempat luka slalu keringkan jgn bg basah dan makan ikan haruan dan juga banyak makan buah oren

Boleh minum pati ikan haruan, boleh beli kt farmasi. X pon makan sup ikan haruan. Ikan haruan boleh sembuhkan semua jenis luka

3y ago

setahu saya czer x digalakkan makan ikan haruan. nanti melekat2 dan ade masalah bsalin utk yg seterusnya. kalau bersalin normal boleh mkn.

xperlu. ckup lap kering lepas mandi. kalau berpeluh, dap2 ngn tisu. bnykkan mkn sayur, protein and buah yg tinggi vit c.

x perlu. bykkan minum air kosong, jaga pemakanan. lpas mndi lap kering2. luka sy seminggu dah kering. 😀

Solcoceryl jelly, bagus. Dr pakar o&g swasta yg prescribe

hydrogell sis.cepat sembuh. saya czer 2×