Nak sembuhkan luka czer dan kecut peranakan

Hi mommies.. sy emergency czer bulan lepas.. tapi peranakan x kecut2 lagi.. nak bertungku x boleh,. Jadi boleh suggestkan tak ubat traditional or cara utk kecutkan peranakan n sembuh luka dalaman? Tq mommies 😊#seriusnanya #firstbaby

1 Balas

rahim ambil masa utk mengecut dlm 4 ke 6minggu. nurse ckp dgn awk ke rahim awk x mengecut lagi? boleh je nak bertungku, tapiii jgn tungku dkt bahagian luka czer. carik cl atau mak bidan yg bertauliah. xperlu nk mkn2 ubat sbb lps bersalin doctor dh inject ubt kecut rahim. luka dalaman nak sembuh kena makan orange byk, sumber vit c. tapi x perlu lah sampai pegi beli supplement. mkn orange sehari sebijik dh cukup.

11mo ago

Setuju dengan pendapat Puan ni. Paling lama rahim nak kecut 6 minggu. Saya nak tambah sikit je. Hehe selain buah orange, awak kena makan banyak protein (ayam, ikan, telur, etc) untuk cepat kan lagi process recovery. Senang cerita amalkan diet yang sihat dan seimbang.