minum kopi ketika mengandung

Salam sy hari2x mesti nk minum kopi satu cawan.bahaya x untuk kandungan? Sy skrg pregnant 20 mggu.

8 Balas

Masa saya dengar taklimat pakar pemakanan.. Beliau ada maklum..kopi boleh diambil tapi 1 cawan sehari..dan pastikan 1 sudu gula or no gula di ambil.. Apa kita minum..baby akan serap khasiatnya.. Alahaiii..sian baby x berapa molek la puan awal2 dah bgi baby caffein,cuba la usaha tinggalkan tabiat minum kopi ni.. Kena pikir pjg..sebab lepas bersalin..nak nyusu baby..still x digalakkan pengambilan caffein.. Better bertukar dgn jus buah2an.. susu low fat.. Ibu yg hebat.. anak yg genius..👍

Saya hari2 msti nak kopi o panas or ais.tp saya x suka manis,better pahit2 ckit. Klo g mkn msti oder kopi o ais smpaikan my mom ckp nnt anak hitam🤭

5y ago

🤣🤣😆

Jgnkan ckap mnum kopi sya 28 weeks mkan nanas..lma dah ngdam bru dpt mkn smlm..tpi dlm kuantiti yg sdkit😅😅

Kopi dpt kurangkn hb sis , baik jgn minum .

Boleh minum kopi yg pnting jgn lebih 200mg sehari 😊

Klau Ada msalah Hb low baik tak pyah mnum sis...

Boleh minum..

boleh je...