MINUM KOPI

hai nak tnya ada x mommy yg suka minum kopi spnjg pregnant 😣🥹sy sblm pregnant mmg suka mnum kopi, tpi skg org ckp x bole mnum. Bole ke klu sy mnum sekali skala sja😅 #seriusnanya #ingintahu #firstmom #pleasehelp

7 Balas

Doktor saya cakap kalau tidur tak lena mandi tak basah asyik terbayqngkan kopi, boleh je minum kopi 🤭 tapi limitkan seminggu 1-2 kali sahaja. Dan jangan minum yg pekat likat melekat macam double espresso shot ke. Sebaiknya awk consult doktor awak dulu ya 😊

Boleh ja minum tapi jgn berlebihan , mcm saya minum juga kopi seminggu 2-3 kali tapi hanya secawan stiap kali minum. Tapi kalau awak jenis hb rendah jangan amalkn selalu setakat nk bg hilang tringin boleh ja . Mcm saya dari awal pregnant hb 16.1 ,

6mo ago

Tips saya setiap minggu wajib makan jambu batu, dari sebelum pregnant lagi memang amalkan mkn jambu batu , jambu yg tak dak biji . Bila pregnant alhamdulillah hb cantik

Sme siss kopi pebret.. Tp jgn selalu.. Mcm sy pagi mmg makan ubat kan soo pgi2 mmg xamik kopi tghari bru amikk.. Blehh je kalau pgi nak amik 2 3 jam lpas mkn ubt tu blh dah.. Tp xkerap mcm dlulaa. Tp kopi tu mmg pebret

Hi.. Sy hamil 8 bulan. Sepanjang tempoh check up nurse selalu pesan kurangkan ambil minuman berkafien. Kalau boleh jgn minum langsung. Try google keburukan kopi kpd ibu hamil. Apa pun semoga dimudahkan urusan kamu

Sama sis. Saya kalau sehari tak kena kopi² ni mmg tak boleh. Tapi selalu saya minum time breakfast je. Pregnant sblm ni mmg hb low tp tak teruk . Kali ni dari 12.4 ke 11.7 ke 11. 😅😅😅😅

saya minum juga kopi sikit2 sis. tapi lately ni selalu kena hurt burn gastric terpaksa la tahan 🥺

Kopi elakkan pada trimester pertama.... boleh amik start trimester ke 2....itu pun ada limit.....