breastfeed

Salam. sy baru sahaja lahirkn bby pg ni. masalahnye bile nyusukan die, die menagis mcm xcukup. sy tgk pon macam xbyk susu. bole x nk minta pndangan mcm mne nk bykkn susu. tq. maaf ank pertama xreti ?

1 Balas

Check lekapan betul ke tak . Kalau lekapan tak betul baby sebenarnya tak dapat hisap susu dengan banyak , macam minum bersulam dengan angin . Baby boleh kembung juga . Awak tengok youtube cara buat lekapan . Nak banyakkan susu boleh minum milo kalau tak sembelit lah sebab ada setengah orang minum milo taik jadi keras . Lepas tu makan sawi banyak , bagi baby isap susu selalu , dan maybe boleh guna sikat . Awak sikat breat tu ke arah puting