gerakan bby

hi salam.. sy 1st prgnt.. sje nk thu mgu ke berapa ye kite bole rasa gerakkan bby? sy bru 17w.. sy ad join group prgnt, ad yg kate 16w dah bole rasa.. tp sy blom rase.. risau juge.. atau masih awal? tq mommy2 ?

24 Balas

selalunya mgkin baby ade gerak tp ibu yg tak perasan, sbb kdg2 rasa cm bubble2 kat bwh abdomen atau ibu sangka angin nk keluar cmtu. Apa2pun jgn risau sgt nnt dalam 20 weeks ke atas akan makin dpt rasa baby kick tu.

4y ago

hehhee ade rase mcm tu.. ingt kan angin dlm perut je 😅 ok tq mommy 😘

Selalunya 1st baby mmg ada yg lewat. Ada kwn sy 5month ka ats bru dia ras. Sy 17w dh rse tp slow je. Bkn kick kuat. Mcm bubble. Rse dijentik berdenyut slow je. Myb awk xperasan kot.

1st rasa 18w, macam bubble bergerak dlm perut, pastu 1st kick rasa masa 1 jan baru ni 19w++, and 2nd kick rasa hari ni 20w. Gap nak rasa gerakan ngan kick tu lamaaaa..

4y ago

hehe best nye dpt rase 😘

Depend pada orang. Saya dulu 17w dah boleh rasa baby gerak. Tapi nurse saya cakap normal je kalau 20w ke atas baru rasa baby gerak

Wasalam sis.. 17w owh.. Kejap lagi bole rasa dah tu.. dh nk masuk musim nya tu.. rasa mcm halus2 gitu, mcm sentuh2 lembut

sy baby first.. haritu 17week+ dah mula rasa😍 Alhamdulillah start haritu sampai ke harini 20week1day rasa jaa tiap harii😇

4y ago

hehe best nye dpt rasa awal 😘

Awal lagi mommy..sy hritu mcm sis juga..positive je..21w bru ad rsa denyut2..dpt rasa berombak perut 23w now bru aktif..

4y ago

Wc positive je ank okay je dlm perut tuh..sedap berenang lagi..

Saya 18 weeks.. Baru 2 3 hari stat rasa.. Mcm bubble rasanya.. Kjp sblh kiri.. Kdg rasa tgh2.. Kdg2 sblh kanan.. 🤭

4y ago

hehe best nyeee.. 😘

Bone bby masih lembut.. gerak pun x rasa tu... Start 18w dah rasa dah tu. Klu rasa buk buk tu bby gerak

Saya da 18 weeks pun xde rasa gerakan baby sgt.tp kdang tu baby tiba mngeras dlm 5 mnit mcm tu..