over due date

Salam subuh semua. Patut due date semalam 2.11. Tapi baby masih selesa kat dalam perut mama dia. Mohon doa2 dari semua, supaya baby keluar sebelum 8.11. Kalau tak kita serah diri jelahhh. Siapa ada pengalaman macam saya. Kemudian apa penyelesaian dia? Semalam dah squat, sampai krem kaki 😅 Semoga dipermudahkan urusan semua yang sedang menunggu untuk melahirkan 🥰

over due date
19 Balas

saya overdue seminggu.. so hari ketujuh overdue tu saya serah diri then kena seluk rupanya dah ada bukaan 3cm, cumanya saya tak rasa apa langsung and takde tanda.. baby pun gerak aktif macam biasa jarang la nak mengeras.. false contraction pun pernah rasa sekali je so dr syak maybe saya leaking.. terus naik ward 1 malam and keep kena seluk 😂 besok tu dalam 10 pagi turun lr sebab contraction and dah 4cm .. so sis jangan risau insyaAllah okay je kalau overdue pun sebab once dah kena seluk selalunya bukaan memang akan cepat .. cuma kena sentiasa alert dengan gerakan baby dan warna discharge sis

Hehe saya berasalin tahun lepas. Due 30 Okt. Baby keluar 2 Nov. Overdue 3 hari. Alhamdulillah bersalin sebelum tarikh serah diri lagi 2 hari selepas itu. Dalam tempoh extra yang doktor bagi, memang kaw2 saya buat squat, jalan itik, naik turun tangga rumah 10x (dalam 10 anak tangga). Doktor pesan kerapkan bersama suami tapi sebab pjj susahla sebabtu gigih ikhtiar sendiri hehe. Alhamdulillah dipermudahkan semuanya. Dalam labour room 15 minit saja baby keluar 🥰

4y ago

Macam ketuk ketampi, tapi separuh jeee

ohh.. kw teruskn ja kw punya squat dgn buat senaman2 lain yg btl2 bole merangsang kelahiran baby.. sy rasa tida lama lagi juga tu mau keluar suda tu c baby.. yakin sajja and jngn panik ah sis.. okey ja tu nnti pelan2 rasa tu sakit2 dia mau beranak.. hihi.. semoga dipermudahkan urusan bersalin sis.. aamiin

sama saya pun over due juga patut nya baby lahir 24/8/2020 tapi xkeluar ikutkan kena serah diri 30/8 tapi alhamdulillah sebelum tarikh serah diri tu da bersalin 28/8/2020 just buat jalan itik hari² dan banyak kan bersama suami akhir² pregnant

Pernah....taun lepas.serah diri Sb kencingnis time peknen.due 18/12/19...sampai hospital tukar pakaian..nurse cek dh buka 3cm. 19/12/19 awal pagi baby keluar dgn jganya.tpi vacium Sb dh x larat nk teran.

Ank 3rd, sy serah diri sbb dh overdue 8hr.. Sblm serah diri tu mmg hr2 check CTG.. Then doc suggest hr utk serah diri.. Masuk ubat smpai 2 biji bru sakit.. Dan sakit 7.30pg tu.. Alhamdulillah 8.15pg bsalin..

Sy pernah due date hampir seminggu juga..mmg kena serah diri..belum masuk ubat dh brsalin..Insyallah sampai masa nti dia akan keluar laa jgn risau mgkin nk tgu 11.11 kot😅

4y ago

Due date sy 11.11.. ank ketiga.. xde tanda lgi.. risau.. doakan sy cepat bersalin

Sy overdue smp seminggu (41minggu).. septtnye kne induced tp xsempt sbb smp hospital nk serah diri bru ad contraction.. alhamdulillah da selamat bersalin

Terimakasih atas doa semua. Alhamdulilah selamat lahirkan baby pada 5.11. Babyboy berat 3.4. Semoga urusan semua untuk melahirkan dipermudahkan 🥰🥰

sis dh bersalin ke ? semoga semua dipermudahkan sis . due saya 11.11 ni . tapi sampai skrg masih belum ada tanda lagi

4y ago

Alhamdulillah selamat bersalin 10.11 🤗