Bersalin awal dari due date

Assalamualaikum ..mummy2 semua..doakan saya yer bersalin 4/9 ni ..3/9 ni dah kena serah diri sebab gdm on dc..Berdebar..nervous smua ada sepatutnya due 16/9 apakan daya baby nak keluar awal..ada tak mummy2 yang kena serah diri awal juga?yang due date sama.. Semoga urusan kita dipermudahkan..aamiin... #37minggu

10 Balas

Semoga dipermudahkan puan. Sy due 15/9 tapi perlu serah diri 31/8, gdm on metformin (ubt shj, bkn cucuk insulin).. Klu gdm on diet usually doc bg tepat 40w shj klu tak bersalin b4 40w baru induce, klu gdm on ubt atau insulin usually 37-38w di induce, tengok pada risiko si ibu juga Apa pun semoga dipermudahkan & selamat bersalin utk baby & puan ya, aamiin yra 🤲🏻 Baby atas 37w dah term (cukup bulan), jadi insha allah ok 🥰

Sy gdm on diet, due sy 11/9.. tapi kene serah diri 10/9 kalau tak bersalin lagi. Tapi sy harap baby boleh keluar before serah diri, sebab rasa cemas pula hehehe. sekarang dah 38week. Semoga dipermudahkan urusan kita semua. 🤲🏻❤️ #firstmom

2y ago

aamiinn...semoga urusan ibu2 smua dipermudahkan ye...rsa excited nak jumpa bby...dalam masa sama..nervous pn ye

saya pun gdm on diet control juga sis due 3/9 kena serah diri 2/9 kalau xbersalin jugak 3/9 kena induce terus check masa 37week 2days hari tu baby dh 3kg tpi doktor xckp apa hri ni dh 38week 4days takut jugak baby besar sangat nanti

2y ago

amin semoga urusan kami semua sama² dipermudahkan

sya klau x bersalin dlm masa trdekat ne,sya pon kna serah diri 03/09 sbb doktor ckp x bole lbih dri tarikh due bersalin ,gdm on dc🥲semoga urusan kita dipermudahkan Aamiin ya Allah ya mujib🥰

2y ago

aamiinnn..semoga dipermudahkan urusan mummy ye...in shaaa Allah boleh..kita sama kena serah diri 3/9...fikir nk jmpa bby je..

Due date kita sama 16/9. Tapi sy tkda gdm. Rasa mcm nk jgk brsalin awai sbab skrang ni slalu rasa tk selesa. Apa2 pun smoga dprmudahkan sgala urusan awk and kita semua brsalin aamiin

Saya pun sama. Due 14/9. 1/9 kene serah diri sbb gdm. Baby dh besar ni sy pn risau tunggu lama2.. berat baby brapa dh skrg ya?

2y ago

skrg dah 3kg berat bby😢 moga mudah la bersalin nnti...

sy pon gdm on ubat . due 17/9 .. tapi kene serah diri 2/9 .. harap baby nak keluar sebelum kene serah diri laa kan ..

sy pun sma kna serah dri 26/8..due 10/9..sy gdm on ubt gak..smga ursan kta d prmudahkn.. aamiin3x 🤲🤲🤲

aamiinn. semoga dipermudahkan juga urusan puan ye..in shaa Allah ibu2 smua boleh...🤲🤲😘

duedate 16/9. kena serah diri 2/9 nanti. sekarang tgh risau takut berat baby naik mendadak 😂.

2y ago

in shaa Allah doa yg baik2..moga bby senang kluar...kita sama..🤣 mudah2an urusan kita smua dipermudahkan