Xrasa Gerakan Baby..

Salam subuh semua... Nak tnya brp week baru rasa gerakan baby.. Saya 18 week 2 day.. X rasa apa lngsung pun.. Adakah normal.. Anak first.. saya perut jenis tebal..

23 Balas

sy anak first jgk. dalam 20-21 mggu sy dah boleh rase. lama2 rase laa. nnti time tidow pun terjage sbb terkejut beby bergerak selalu

Saua start rasa 16 weeks tapi time tu rasa macam butterfly or buble meletup2 dalam perut. Weeks 20 makin kuat now dah 24 weeks lagi kuat.

4y ago

Now 16weeks and sehari tu ada la 2 3 kali rasa mcm letup2 dlm perut. Tu dah di kira baby gerak la ye. Ingatkan perut lapar walaupun dah makan😅 #babyfirst

Terima kasih semua yg komen status saya... Lega sikit rasa hati ne.. Moga kita semua d permudahkn urusan.. Amin..

Sy masa 4 bulan nak ke 5 bulan dah rse sket2 gerakan bby .. jgn rsau ada yg 6 bulan keatas baru rasa gerakan bby

Gerakkan tu ada cuma kita je perasan dengan tak sbab masih kecik kan, "rumah" dia pun masih luas..

15week sy dh rase berdenyut... Nie skrg 21 week 6day dia punya aktif xblh bawak bincang

Klw perut tebal lmbt rasa gerakan tuh sis normal....sy dlu rasa btl gerakan pun 23weeks

Biasanya 20w ke atas. Perut tebal memang lambat sikit nak rasa. Takpe sabar ye.

Lek la , sy 24 week baru rasa soft2, anak pertama memang lmbt sikit nurse ckp

Saya anak prtama 28week baru dpt rasa bby tendang² dan brgerak . Sabar sis . .

4y ago

Hi.. Nk tnya awk pun baby 1st kan... Sy 26 week dh rasa dia gerak. Cuma blm aktif lg... Awk start aktif brp bulan ye? Sbb bila nk kira kick dia, sy mcm tk perasan bila waktu dia kick.. Kdg perasan kdg tk... Sbb tgh² kerja mmg tk perasan sngt... Tp bila cuti kt rmh bru dpt rasa bila baring tu 😅