Gerakan baby

Hi mommies, nak tahu bila boleh rasakan gerakan baby dalam perut? Sekarang dah masuk 18 week belum ada rasa apa-apa. Risau pulak sebab ada mommies dah rasa gerakan dalam 17 week

11 Balas

Sy first mom 19w da rasa, masuk je 19w ni da rasa geli2 kat perut. Nak kata angin tak juga sebab tiap hari mesti baby gerak. Sy rasa masa tak buat apa2 kerja, masa duduk la selalu rasa🤭 btl jga org ckp tak semua bole rasa awal ada je yg masuk 21w baru boleh rasa.

Sy 1st pregnancy 16 weeks dh ase.. 17 weeks dh kuat kick.. tiap org bdn xsame.. so xleh nk compare yg penting baby sis sihat.. sis try gosok2 perut n byk sentuh perut nt sis akan fhm pergerakan baby mcm mne.. sy perasan baby suke dduk dkt tmpt yg sy gosok..

utk yg first time pregnant .. 19-20 weeks dah boleh rasa gerakan lembut baby .. utk yg second or third kadang2 dari 18 weeks dah rasa gerakan lmbut baby .. mostly ikut pada bdan ibu2 juga .. sebab xsemua sama ☺️☺️☺️

sy ada tnye dr checkup mggu lepas. dr kata kalau anak pertama mmg lmbt sikit sis. dlm 20 minggu ke atas baru rasa.. skrg sy da 18w.adala rasa sikit tp x kerap.

Sya yg hamil anak kedua ni pun 21week baru rasa baby kick..tu pun rasa sikit2 je😊perut pun CM yg tak mengandung je.

Sy pun 18w jugak sis. Mmg tak rasa apa2. Perut pun kecik je. Mcm sama je pregnant ke tak.

kalau first pregnancy selalunya rasa gerak baby agak lambat, dalam 20w ke atas macam tu.

hi, sy 18 weeks ada rasa tendang tapi tak berapa kuatla . tapi rasa bila duduk je.

Mau tanya, rasa gerakan baby tu mcm mana ya? mcm angin ka?

sy 18 w dh rasa ..skrg 19 w. aktif sgt2 beggerak