Sakit ari ari

salam smue , maaf nak tanya sy hamil 15w , semlm sy ade menyapu luar n dlm kwn rumah.. pstu pg ni bgun rase nyeri kt area bwh situ.. ni ptg ni sy baring makin kuat nyeri tu.. risau pulak , da first baby lama jgk ttc .. agknye knp ye ? normal ke

Sakit ari ari
4 Balas

awal2 pregnnt sy xtau sy pregnnt, sy eksiden dgn anak no 3. memg sakit sgt2 bhgian situ, anak no 3 plak bru 2tahun lebih dh luka2 apa semua kne pergi hospital duduk 1mlm sy jaga, jnis bdn smngt, urus dia semua angkat lah sy xtau sy pregnnt satu hari hadap sakit2 bdn dan bhgian bawah rahim tu tp tahan je. xde bleed atau spot ke. skali 2minggu lps jadi cek pregnnt. double line pekat. dh 2bulan. sy kerap sakit2 bawah mcm awk bila jalan bnyk, buat kje, diri lama skit pening. pnh spot jgk darah skit dgn lendir. sy baring rehat husband urut2 kaki belakng slow2 Alhamdulillah ok smpai skrg. kne bnyk rehat. now sy dh 20weeks tp bila jln bnyk berdiri lama sakit jgn bawah2 tu. awk jaga diri, lain org lain ketahanan bdn. tkot masih tak kuat bila awk kerap buat kerja. awal2 ni bnykkn rehat.

masa kandungan saya yg ke 4 pun cmtu sakit ari2 dari 5 bulan cmtu sampai la nak bersalin , checkup bulanan xde ckp apa pun, nak tido nak pusing kanan kiri pun siksa sgt.

saya selalu kena macam ni. sebb terlampau buat banyak kerja. kalau sakit baring terus. relaxx. asal rasa sakit duduk jangan paksa diri.

pegi check puan ke klinik, sy selalu sakit ari2 semalam sy check ada fibroid duduk dekat pangkal rahim sy..

8mo ago

sama... sy sakit kt bwh jgak . cek kt klinik swasta ad fibroid.. skrg ni amal minuman Dr darul syifa..hrp nti fibroid hilang la.. kwn pn AD fibroid.. last² cek fibroid xde.. katanya amalkan minum air darul syifa.. semua drNya...