Akikah

Salam smua.. Nk mntk pndpt. Sy skrg preggy baru 26mnggu. Dijangka bersalin prtghn bulan 11.. Tp mertua dah sibuk ttapkn sruh buat akikah ank sy pd bulan 12 tp klau dyorg nk sponsor ke ape ke xpe laa. Ni sruh kumpul duit sndiri. Klau ikutkn, bulan 12 sy masih tgh dlm pantang & buat mase skrg pon mmg tgh byk nk pkai duit persiapan utk baby ni. Mmg ade niat & tgh usahakn jugak nk buat akikah utk ank.. Tp sy mcm x brpe senang bile org yg nk atur² kn nk kne buat bile, mcm mne & kt mne.. Ape patut sy respon? ???

2 Balas

Kne bincang elok2 tu jgn diikutkan sgt. Sis kne byk reht tau,lgi pun tgh pantang tu. Akikah ni bkn kite dduk sje. Byk bnde nk kne buat. Lgi pon time bby ni byk nk kne pkai duit. Ulg alik klinik.Kne fkir jgk dri kite ni. Sabar yea sis

5y ago

Sma2

sudah bincang dgn husban? suarakan krisauan ps suami lpas tu awak just jaga dri shj.. pk psl dri n baby je.. nk atur2 layankn je.. tp bila smpai masa nk buat xckup anak die yg tanggung...

5y ago

emosi kita time preggy ni xstabil...kdg2 stress xtentu nangis xtentu.. kdg2 jd xsbr.. tp usap perut tu bila kita stress..ramai excited nk tggu baby.. hohoho..husben back up awak tu.. 😉 take care ya..