Dilemma, minta pndpt smua🥺

Sy hamil ank kedua dah 8weeks, seorqng surirumah. Skrg husb bgtahu dia x ready nk ada ank kedua n sruh gugurkan, tp sy xnak sy syg kndungan ni.😢 sbb dia bru nk stabil dr segi kewangan n sruh sy bkerja dlu. Skng bukan senang nk dptkan kerja, ambk masa smua tu. sy xtahu nk buat cmne sedih sgt suami sdri sruh gugurkn 😢😢😢

1 Balas

memang kena taat pd suami,sbb syurga isteri bergantung pd reda suami. tp kalau suami spesis mcm ni,tak payah ikut ya. haram gugurkan janin dlm Islam. kena faham sis. bgtau suami,kalau tak ready nak ada anak lg,kena ready juga utk tahan nafsu bersama isteri. jgn nak sedap je,tp tak peduli keadaan isteri mcm mana