Kurang selera makan.

As salam smua. Alhamdulillah, saya da masuk 11 minggu. First time pregnant setelah 2 tahun setengah brnikah. Saya nak tanya pendapat smua, apa prlu kita buat kalau mmg tkde selera nak makan apa apa? Adakah ini akan membahayakan baby dalam kandungan?

1 Balas

Mommy dan baby dlm kandungan perlukan nutrition yg secukupnya utk develop bdn dia, brain dan mcm2 lg.. Paksa mkn skit2 sis, dan mkn makanan yg berkhasiat..

5y ago

Susu, sayuran mcm bayam, brokoli, carrot.. Ayam, kerang bagus utk naikkan hb.. Yg penting kurang pengambilan lemak, gula berlebihan, n junk food.. Walaupun itu yg sedap dimkn.. Tp skali skala ok je.. 😅