hilang selera makan

My baby 1yrs8month..kurang selera makan..mcm.mana yer..apa vitamin yang sesuai...stiap.kali.bg makan.2 3 sudu ja.masuk mulut...smua dh cuba..ayam..ikan..semua..sayur memang tak nak

4 Balas

anak saya.makn vitamin appeton doc suh mkn vitamin jnis tu..dgn try pelbagaikan menu....buat masak kurma..kadang2 buat sup tulang..tp xletak garam tw..buat masak kari..goreng ayam atau ikan dgn kunyit... buat ayam grill perap yg sesuai tuk bby ..mee gorg pn blh juga bg...spageti ke.......kdg2 bila ank xnk juga.sy buatkan dia bubur ayam shj..tgk2 dia mkn byk..jd sy repeat bubur tuk 2 hri atau 3 hari kmdian br bg mkn nsi dgn lauk mcm biasa...bg dia mkn jagung juga..depend apa kegemaran anak kita..jd kita select n try bg..sy juga ada buat ice cream sndri..homemade..tu pn sy bg ank mkn bila dia dh stat on off nk mkn nsi or xde selera..kekdg bg mashed potato..tu.pn dia akn mkn....mcm ice cream.sy buat dr plain yogurt..mix dgn buah2an blend kan dia..letak madu sikit..then bekukan..lepas tu dh keras dh blh bg ank mkn..dia rs mcm smoothie..ank suka.mkn nti 😉✌just try n error tgk mana dia plih dan pling suka blh kita repeat nti bg mkn.....mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms

knpaa tu? sy pun tfikir knpa baby 1yrs lebih months jadi muak xnk makan.. xda pnglmn sy mcm ni adapun baby sy baru 11 bulan 28 hari skrg prnh bgtu sbb gigi nk tmbuh

supplement atau vitamin perlukan nasihat dr doktor sis. ada bersihkan mulut anak tak? anak skrg makan tekstur mcm mana? ada cuba bagi anak makan sendiri?

tekstur mknn ank skrg mcm mana? maybe dia nk tumbuh gigi. Cuba bykkn finger food bg dia. Buatkn aiskrim n biskut homemade utk dia mkn.