Hilang Selera makan

assalamualaikum hi mommies smua, saya first time preg, bru masuk 9weeks alhamdulillah. saya ada rsa kurang selera nak makan, and muntah pun ada kurang on off. cramp perut pun on off. ini prkra normal ke? #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Normal sis. Tu la alahan. Semoga sis bertabah 🥹 kalau boleh try juga makan walaupun sikit. Minum air pun kena banyak sebab takut dehydrated kalau sis asek muntah. Macam saya Alhamdulillah 2nd trimester dah ok.

Waalaikumsalam. Ya normal kurang selera makan. Masa ni fasa morning sickness tapi depends kadang berlanjutan sampai beberapa bulan. Tapi kalau ada discharge, sakit perut sangat boleh jumpa doc ya