Pregnancy+

salam sis2 semua..ada x yg guna app Pregnancy+ nie...betol x ea pengiraan minggu kita preggy nie? sbb kat dalam buku pink,pengiraan minggu sedikit berbeza..kalau ikot buku pink harini sy 24 minggu 6 hari tp kat app nie dah 25 minggu 1 hari..keliru jgak..?? ada x ibu2 yg guna apps nie, tp usia kadungan sama jea dgan yg dlam buku pink? sbb slalu refer apps nie sbb mudah kan..tq ibu2 yg sudi share..?

Pregnancy+
15 Balas

Sy guna jugak apps tu sis. Lebih kurang je pengiraan dia kalau masukkan date yg betul. Mungkin dkt buku pink tu ikut edd masa scan kot. Mcm apps tu awk masukkan last period kan. So tu agaknya tak sama.

4y ago

Yup in shaa Allah 🤗

Macam saya, saya guna apps 'hello mommy' dengan '280days' . Dua2 saya set due date sama dengan yg buku pink punya. Jadi due dalam apps sama dgn due buku pink. Alhamdulillah, bersalin on 37 weeks. 🤗

4y ago

Wa..best gitu sis...xpayah kna induce..sy ank sulung induce sbb ada gdm..40w tp xbsalin lg..kna serah diri..😅

Klinik kira dgn apps kira xsame..sy beza 3hri...doc kira pon lain..doc dye ikut apps..dy3 xikut roda nurse kt kk🤭🤭

4y ago

Kan..ikot roda tu lain agaknye ye sis..hehehe..sbb kalo app ckup 40w sampai du3..tp klo nurse kira, lbh 3 hari dari due date sy..hehe

sy guna apps ni . pengiraannya betul . mybe kat buku pink tu dia punya EDD tengok pada scan baby kott

4y ago

Sy masukkan due date sis...sama mcm kt buku pink...😅

Saya beza 1 hari je yg dalam apps dgn nurse kira. 🤣 harini genap 40w kalau ikut apps.

sis tukar dengan due date yg sama dengan buku pink nanti samalah weeks dia dgn buku..

Selagi first period sis tu sama. Samalah dia. Saya pun guna jugak so memang betul.

4y ago

Sy masukkan due date..sama mcm buku..tp beza tu yg confius tu..😅

Sepatutnya sama sis. Masa sis update Kat link nie sama tak Sis update Kat buku?

4y ago

Hmm peliknya.. Takpelah janji Sis and baby sihatkan. And tak lupa checkup.. Hehe

Sye ikut pengiraan dlm buku kk last2 bersalin 2 minggu awal. Huhu

4y ago

Haah tak kne induce pon sbb dari kk kene tolak pegi hospital sbb high bp memang secara kebetulan jalan dh bukak 4cm tu terus tahan mlm tu ngam2 bersalin sbb dah bukak 7cm

Sy gne yg ni jgk n pngiraan pn xsme.. huhu.. tp beza 3 4 hari je

4y ago

Xpe lh sis, asalkn bby sihat2 je😊