KELIRU PASAL WEEK KEHAMILAN

Ibu² kat sini, nak tanya, kat dalam apps nie, Kiraan kehamilan saya sekarang dah 19w3d .. Tapi, masa saya cek up appointment siang tadi, nurse cakap saya dah 24w .. jadi saya Keliru nie, mana satu Betul ye ?? Terkejut jugak saya sebab ingat Sekarang 19w je tapi jadi 24w pulak 😅 Padahal dalam apps nie due date saya isi 19.10.2024 tu dah betul ikut buku pink 😅 ke apps saya nie yang problem ye 😅 ada yang macam saya tak ? 😅

2 Balas

kalau app dh same tulis tarikh akhir period dan due date dlm buku pink .. sy akn tny balik nurse betol ke nurse kira dh week tu .. biase bile tny dia akn double cek. klau wktu scan awk nmpk saiz dan umor kandungan berbeza tu normal sbb kadang2 saiz bby x same dgn usia kndungan ade yg beso ade yg kecik ..

kalau kt buku pink awak mmg tulis due tuh ,kira betul la. sbb tiap kali scan mmg week & due akan lain2y ikut saiz baby. kalau baby besar, week akan cpt, kalau kcik, week lewat sikit mcm tuh la. tapi apa pun ,37w++ da bole bersalin.

4mo ago

oh yeke ... 🤭 Terima kasih sis di atas penerangannya ♥️