Normal ke

Salam sis sye nak tanye tadi sye lepas scan usia kandungan 6 minggu, Doctor cakap sye mengandung tapi janin xmembesar belom nanpak lagi, nampak bulatan hitam kosong die cakap, tapi sye ade morning sickness, Doctor cakap takotnya janin cacat buat sye stres... ???

Normal ke
83 Balas

sy dulu 6 week pun nampak kantung kosong jer.. dr suspect blighted ovum.. tp bila repeat scan 9 week okay jer.. dah nmpak heartbeat pun. bby kecil sgt lg tu x nmpak.. x pun dia myorok. tenang jer doa baik2

Pengalaman saya sebelum² ni usia kandungan 6 minggu memang tak nampak lagi.. baru nampak kantung kosong.. tunggu lagi 2 3 minggu baru akan nampak isinya.. jd jangan sedih dan risau ya.. baru lg tu

Jgn pegi scan awal2. Isy doktor mn awak pegi ni? Mcm bengap je menjawab. Sy ms 8 minggu pun oegi sahkan kandungan, doc siap ckp x pyh scan dulu. Cm akn nmpk kantung sj. Tggu 10 minggu ke atas

Awal lagi tu sis. Saya pon haritu scan masa 6 mnggu lg lah tak nampak langsung, alhamdulilah sekarang dah nak masuk 13 minggu bby dah nampak dah, sis kene pergi lagi nnt dalam 10 minggu ke cmtu.

Sy scan masa 5 mggu mmg nmpk kantung je. Alhamdulillah semua tak de apa2 sampailah melahirkan. Skg baby pun dah 10 bulan. Inshallah, tak ada apa2. Stay positive dan doa yg baik2 je

cacat kepala otak doctor tu mungkin...kalau dalam keadaan kandungan mcm tu masi kecil lgi..memg belum nmpk tu...mahu kandungan mencecah 8week keatas..insyallah..da nmpk denyutan

Boleh cuba mnta second opinion drpd dktr yg lain juga puan.. contohnya dktr di klinik swasta atau dktor di hospital swasta.. apa pun sya doakan smua nya baik baik sj utk puan

Saya scan time 8weeks ++ alhamdulillah semua nmpk jelas.. Awak jgn stress sebb kandungan masih baru, memng agak sush nk nmpk jelas.. Tggu lagi dlm 2/3 weeks lagi.. 😊

Maybe dr tu baru kot awal awal macan tu selalu memang tak nampak lagi 😅 Saya hari tu pun scan dr baru yang buat rupanyavtak reti tengok monitor tu sabar je larr 💆

try klinik lain sis, saya dulu pun macam tuu. ada doktor yang tak berapa bijak kadang2, jangan stress. in shaa Allah ada rezeki dan doa banyak2 yee. semoga dipermudahkan🌸

4y ago

Tu laa. Ada pulak dia boleh cakap buat risau mcm tu