Buah Nanas

Salam sis, saya keliru sangat tentang buah nanas. Ada sesetengah orang tue cakap tak boleh makan nanas sepanjang kehamilan. Ada sesetengah orang cakap ,boleh makan tp dalam kuantiti yang sikit dan nanas yang betul² masak. Saya keliru sangat ,boleh sis share pendapat tak? Kenapa tak boleh makan nanas?

1 Balas

Ade stgh org xboleh mkn sb boleh gugur..Tp ade stgh org bdnnya boleh je mkn nanas dri awal hngga akhir mngdung xade ape2..Smua mknan boleh ambik tpi berpada2...Doc sndri kata ambik dgn bersdrhana bukan skligus tu pulun btul2..Tu jdi mcm2 kt kandungan..Mcm durian n so on lah gtu..Boleh je mkn..Nk elok mkn nanas yg mnis n msk btul2...