BUAH NANAS

Kalau trimester pertama memang tak boleh makan nanas sikit pun ke? #firstbaby

11 Balas

Makanan tambahan dalam bentuk tablet yang mengandungi Bromelain perlu dielakkan oleh wanita sedang hamil kerana ia boleh menyebabkan pendarahan. Nanas juga mengandungi Bromelain tetapi dengan hanya makan beberapa potongan nenas, ia tidak akan memberi kesan yang sama. Untuk menyebabkan pendarahan atau kesan negatif semasa hamil, anda perlu makan di antara tujuh hingga 10 biji nanas serentak #copypaste

jgn makan la kalau bole..sbb awk pn x sure badan awk bole trima atau x makanan tu..semua org x sama,sbb kalau ikut petua org dulu,x bole makan waktu mengandung..zaman da moden,tp petua org dulu x banyak,skit perlu ikut...sekadar pandangan🙂

Saya Makan Jer .. Banyak Saya Harituh Sbb Tak Tau Tengah Pregnant .. Alhamdulillah Takder Kesan Apa² Pown .. Ikut Pada Kekuatan Rahim Masing² .. Kalau Awak Tak Yakin , Better Jangan Makan Atau Makan Yg Dah Masak / Manis Jer ..

Nenas muda biasanya tajam, boleh gugur kandungan klu rahim x kuat.. sy biasa mkn jek nenas dlm tin atau nenas yg dah masak mcm lebam2 sket tapi manis letingg tuh..hehe..

Takde kajian scientific kata nenas tu punca gugur. Tp for me, better elakkan. 1st tri kena jaga betul, makan mknn sihat. Sbb xtau body kita cmne.

Sye mkn je.. sbb awal2 pregnant xtahu ngandung.. smpai 3biji sye mkn.. alhamdulillah baby sihat je.. tp mkn yg dh masak laa..

BOLEH MAKAN.. Punca keguguran bukan disebabkan mknan. boleh cari maklumat dlm ni pasal punca keguguran.

elakan mkan bua betik muda dan nenas muda.. klu rahim tak kuat bole gugur ..klu nk mkan pili yg masak

Yg dh masak boleh.. Jgn mkn yg muda..

Sy makan je tp yg manis.