makan

Salam semua..Sy nop tnyoo ibu ibu bg mkn anop brpo bln yer?Ank sy bru nop msk 4bule mk mertua sy asyik Suh bg mkn jee..sy xbrny la..

6 Balas

sis tnjuk la kt mak mertua n suami artikel ttg bila baby bole mkn or bahaya bg mkn awal sblm masanya..dia x bole samakan mcm zmn dlu dgn skg..buat masa ni bg susu dlu la. Klu nangis tu mgkin perut kembung ke apa2 sbb lain la..kena cek la..pampers ke..kena gigit nyamuk ke apa huhu..pasang ayat quran ke..klu rasa mmg x ok trs bwk gi klinik je sis senang doc cek trs..

6bulan baru boleh bagi makan. Buat tak tahu je kalau mil suruh bagi makan. Saya dulu masa anak sulung masa bawa anak checkup baby kat hospital suami masuk sekali. So kalau sape2 suruh bagi anak makan awal suami y akan jawab tak boleh. Suami saya memang tegas.

5y ago

Sabar je LA. Buat tak tahu je sis. Saya dulu kakak ipar suruh juga bagi makan. Tapi suami cakap kat kakaknya sendiri. So kakak ipar pun diam je la

Baby minum susu je smpai 6 bulan..pastu br la bole perkenalkan makanan pd baby..ckp kt mak mertua sis..x bole lg bg makan selagi blom 6 bulan ke atas..bahaya kt baby nnt klu jd apa2 sape yg susah..nyesal seumur hidup nnt..

5y ago

oyak ko tok tuo tu , download apps ni , v baco bahayo lagumano2 ..

No foods dear .. wait dlu until ur baby turns 6 months ok.. tell ur mother in-law..

Okey okey..Trmaa ksih sis..

6bulan keats