6 month, baby makan dan muntah

Salam momyy, nk tanya ank sy baru masuk 6 bln 8 hari.. bila bg mkn bubur nasi dia muntah kdg2 ada keluar darah sikit skli muntah. Skrg mmg tak boleh mkn langsung..sy bg susu je. Sblum msuk 6 bln sy dah ajar bg mkn ok jer mkn tapi masuk 6 bln lepas inject dia demam n lps tu selera mkn kurang, mkn je asyik muntah smpai kita kesian dekat dia nangis je.. sape tahu mcm mana ya? Risau sangat berat badan dah turun. Dia aktif je main. Boleh bg pencerahan tak?

1 Balas

yg bg mkn sblm 6m tu kenapa pula? pergi jumpa dktr bgtau pkara sbnr.

5mo ago

takde kaitan ye makan sebelum 6 bulan jadi macamtu. Baby boleh makan sebelum 6 bulan if doctor already give greenlight or even private doctor give permission makan after 4/5 months . No Nasuha, you should jumpa doctor as you said after injection right? tell doctor everything, including your concern. ambik gambar muntah if possible, jgn lengahkan tau. hopefully everything okay. jgn down mummy!