Ibu mertua tidak prihatin

salam semua...saya just nk tya pendapat...ada tak sesiapa yg pernah mengalami situasi mcm saya?baru2 ni saya keguguran 8 mggu dan MC utk 2 mggu,sepanjang saya MC tu ibu mertua langsung tak jenguk saya walaupun tinggal berdekatan...saya cuba ambil positif yg dia sibuk sampai tak sempat jenguk saya walaupun sekejap...baru2 ni bila saya dah bekerja,suami saya pulang ke rumah ibu dia dengan anak2...saya ada tanya pada anak2 saya ada tak nenek mereka tanya ttg saya...anak2 saya jawab tak ada...ms tu rasa sedih sangat...saya terlepas cakap dengan ofismate yg mak mertua langsung tak datang melawat saya...ofismate saya terkejut...saya kata saya malas nak fikir pasal ni kalau tidak saya yang makan hati...saya teringat awal2 pernikahan dulu dia pernah kata kenapala suami saya tak kahwin dgn bekas temanwanita dia...ms tu saya dah tau yg saya bukan menantu pilihan dia,tapi saya hormat bapa mentua saya bila dia kata"ni semua jodoh yg Tuhan tentu,kita mana boleh pertikai"...ikutan sepanjang 6 tahun lebih berkahwin ni saya banyak makan hati dgn sikap ibu mertua dan sedara perempuan suami saya tapi sy ignore sebab nak jaga hubungan tu...tapi bila jd mcm ni saya tertanya2 adakah disebabkan saya ni bukan menantu pilihan dia,dia buat lebih kurang saja dekat saya....tolong bagi pandangan,terima kasih

48 Balas

Ignore je.. kita x boleh paksa org suka kita... Asal kita hormat dan baik pada dia itu dah cukup.. selebihnya berserah pada Tuhan... Insyallah satu hari Allah buka pintu hati dia utk terima awk seadanya... Aamiin