Period Selepas Bersalin

Normal ke baby baru sebulan lebih tapi saya dah period. Rase mcm cepat pulak period. Saya fully bf. Ank 1st dlu umur 3 bulan bru sy period. Sy ingt fully bf ni lmbt dtg period sbb kacau hormon. Tp tulah ni mcm cpt sgt pulak. Ke bkn drah period. Darah lain? Ahh ghisauuu 😩 Edit: nifas hritu da stop dlm 3 hari cmtu. Sy tk trus mndi sbb nk tnggu dlu btul2 hbis. Tgk mcm da stop selama 3 hari x kuar pape. Pstu bru nk mndi wajib, eh kluar lendir darah pulak. Tu pelik period ke bkn ni #SeriusTanya #ingintahu #bantujawab

10 Balas

dah lbh 15 hari ke berhenti nifas? kalau ye kira yg ni period. klau belum kira nifas sis . sbb nifas kadang ada yg berhenti kemuadian dtg balik. nifas pulak as long dlm 60 hari. kalau silap maafkan sy ya. ni apa yg sy faham 🙏

4w ago

Betul selagi dlm tempoh 60 hari di kira darah nifas. Kalau berenti sekejap xsampai 15hr. Boleh cek dgn ustazah jika nk kepastian lg sbb darah nifas ni maksimum 60 hari sis

sama macam saya sis, sebulan berpantang dah period..nifas dah abis mse tu mula la sya risau, trus wasap nurse tnye..nurse ckp ikut hormon badan masing2

Sama mcm sy haritu. Waktu checkup sebulan bila nurse tgok dia kata darah period. Tp ni anak nak masuk 3bulan takde plak period keluar 😅

tgk next month mcm mne plak.. sye dlu bf+fm memg sbulan lps bsalin da period dah.. bab2 nie ikut bdn masg2 la.. hormon lain2 kn..

4w ago

sama jugak. nifas 3 minggu je. pastu habis pantang dah 42 dah period. pastu period skrg pun sikit² je lepas ambik Depo. ganggu hormon betul. sobss

Saya pun baru sbulan lebih pntang jgk dtg period.. Nk kata nifas tk kan la banyak Sgt.. Maybe kena tngok next month cmner..

Saya pun mcm tu awal2.. lepas 2 bulan bersalin period pastu smpai skrng anak dah 6 bulan xde dah period2🤣 full bf juga

Saya mse bersalin smpai pantang ke 8 hri darah kuar esok nya dh benti pantng ke 12 hri darah kuar balik to period ke darah nifas

4w ago

Darah nifas sis. Darah nifas mmg boleh berhenti beberapa hari dan keluar semula tp kalau berhenti lebih 15hr dan dtg semula tu dikira period

Saya dalam pantang sekarang. 31 hari. Genap sebulan dah period.. Lepas kering darah nifas terus dtg period..

4w ago

Masuk 20 hari dah kering. Pastu genap sebulan terus keluar darah byk. Tanya doc, doc kata period dah la tu..

maybe darah nifas.. nifas maximum 60 hari

nifas dh hbis ke ?

4w ago

nifas tu sis. max 60hari. kalau stop more than 15days dikira period selepas tu