Tak Makan Sayur Atau Buah

Salam semua... Saya nak Tanya ada tak dalam jangan mummies or mom to be yang tak makan sayur atau buah... Saya jenis tak reti makan sayur atau buah.. Tapi kalau minum air buah saya boleh. Sejak mengandung ni saya ade Cuba juga telan Tapi saya tak boleh. Jadi tak lalu. Ada ke cara lain macam supplement ke untuk ganti khasiat buah & sayur? Dan boleh ke saya minom air orange juice sunkist atau peel fresh?

1 Balas

Sy pun jarang makan sayur. Doc x paksa makan. Sbb sy blh mkn buah. Rasanya boleh makan supplement ganti sayur tp kena atas nasihat doc. Apa2 ubat/supplements kena refer doc. 😉 air sunkist dan jus peel fresh boleh minum mommy. Peel fresh kena beli yg tanpa gula la. Rasanya ada jual. Sy kat rumah sentiasa ada air sunkist oren. Senang nak telan dgn vitamin kk bagi. Kalau dgn air kosong x selera nak telan. 😅