makan vitamin

Salam semua...nk tnye klau sy mkn sangobion pkol 12:30tgh hari td...then dlm pkol 1:30 ptg sy muntah slpas mkn...adakah sy kne makan balik sangobion utk hari ini?sy x sure ubat tu kluar skli @ tak..sy x leh tgk pon muntah tu..mntak suami bersihkan..skrg sy dh 12w 3d...mohon bantu yer..huhu..tkot x smpi vitamin tu dkt baby...klu mkn lg tkot overdose...sbb sbiji sekali mkn j kn sangobion ni

2 Balas

Kalau boleh lewat kn sejam stengah baru mkn nsi.. xpon mkn ngan vtamin c... Lps mkn sagobion pastu mkn vit c.. sbb vit tu masam2 xde la loya sgt klau nk mkn nsi lps tu.... Tp sy suke mkn nsi dulu lps sejam lebih bru mkn sagobion n vit c.. xde la loya muntah

Rujuk doktor. Tapi selalunya kalau muntah setiap kali selepas makan ubat, maksudnya ubat tu tak serasi. Kena rujuk doktor dan mintak doktor sarankan ubat yang lain.